ŠTORIJA by Biberon

Štorija je priča o ljubavi i predanosti poslu kao i srcu unesenom u svako jelo i servirani tanjur koji odiše starinskim okusima i mirisima Dalmacije, uz dašak modernog izraza. To je ostvareni san dječaka kojeg je odmalena zanimalo što se krčka u kužini njegove bake pa je od najranijeg djetinjstva upijao mirise vrhunske spize i učio kakav okus treba imati dobro jelo.

Ovaj kutak Mediterana je savršena kulisa za pripremu moćnih zalogaja. Od ovog podneblja treba uzeti sve što ono nudi – i krš i kamen i more, a zatim sve sljubiti u jelu nadahnutom dalmatinskim temperamentom, kvalitetnom namirnicom i strašću prema kuhanju. Čitav me život vodio ka trenutku otvaranja restorana u kojem ću u starinskom ambijentu Dioklecijanove palače moći ponuditi najbolje što nude more, sunce, vjetar i kosi tereni na kojima raste vinova loza. Tuna koju serviramo do jučer je plivala Jadranom, a tog smo jutra ubrali timjan i ružmarin kojim smo začinili jelo. Sve je usmjereno na to da svojim gostima pružimo nezaboravan ugođaj.

U životu treba uživati. Treba stati, udahnuti more, opustiti se i nasmijati s dragim prijateljima, popiti čašu vina, poslušati dobru pjesmu, jesti vrhunsku spizu i prepustiti se trenutku. A upravo to je sve ono što Štorija pruža.

POSLJEDNJE S BLOGA

storija1
storija2
storija3